"Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus." Gal. 2:20

Él bennem a Krisztus

Fekete Péter: Krisztus vagy szombatnap?

Bibliai kritika a hetednapi adventisták tanairól

2017. szeptember 16. - napikenyér

krisztus_vagy_szombatnap.jpg A nem adventisták között általában nem ismeretes, hogy ennek a csoportnak KÉT "evangéliuma" van. Egyik "evangéliumukat" nyilvánosan hirdetik a másikat titkosan. Ritkán fogunk hamis tanítást találni abban az "evangéliumban", amelyet az adventisták általános használatra szánnak. Rádiós és televíziós szolgálataikban például gondosan ügyelnek arra, hogy szigorúan ragaszkodjanak a nyilvános "evangéliumukhoz". A terjesztésnek ezeken a hatásos közegein keresztül kegyesen azt prédikálják, hogy az üdvösség kegyelem útján, hit által van, a törvény cselekedetei nélkül - prédikációikat ügyesen készítik el, amelyek legtöbb szempontból Krisztus evangéliumának olyan igazságaira épülnek, amilyet bárhol hallhat az ember. Ez a megtervezett megtévesztõ megközelítés az, amely a hetednapos adventistákat nagyon veszedelmessé teszi a nem kipróbált és gyanútlan hívõk számára.

Hallotta-e már valaki a nem adventisták közül, hogy a szekta "A prófécia hangja" elnevezésû rádióadásában azt állította volna, hogy a szombat helyett a vasárnap megtartása "a fenevad bélyege"? Vagy hallotta-e valaha ilyen hallgató, hogy egy adventista prédikátor nyilvánosan megállapította volna, hogy a hetednapos adventisták alkotják kizárólag azt a testületet, amelyet õk "a maradék gyülekezetnek" vagy "az utolsó napok egyetlen igaz gyülekezetének" neveznek? Az ehhez az elnevezéshez való különleges joguk bizonyságául azt hirdetik, hogy egyedül nekik van "mennybõl küldött prófétájuk" - White, E.G. asszony, aki már régóta halott. Azt bizonygatják, hogy ez a "kitüntetés", valamint az az igényük, hogy õk az egyedüli "parancsolat-megõrzõk", adja meg számukra az "utolsó napok gyülekezetének" azt a két jelét, amely a Jel 12,17-ben (?) található! Azt is állítják, hogy õk "Izrael maradéka", vagyis a Jel 7,1-4 144.000-e, akik - mint ahogy õk hirdetik -, egyedül fognak elragadtatni, amikor Krisztus visszajön!

Forrás: Bibliaszövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://elbennemakrisztus.blog.hu/api/trackback/id/tr5812868842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása