"Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus." Gal. 2:20

Él bennem a Krisztus

Alexander Seibel: A Biblia rávilágít a terrorizmus okaira 5.

Nóé napjaiban

2017. augusztus 20. - napikenyér

abibliaravilagit.jpgA Jelenések könyve szerint világszerte rémület fog az emberiségre telepedni, és mindent beborít majd a halál éjszakája. Az Ő visszajöveteléről tartott beszédében az Úr Jézus az utolsó napokat Nóé napjaival, a vízözön előtti időkhöz hasonlítja. Az 1Mózes 6ban, ahol ezt az időt írják le nekünk, találunk egy rendkívül érdekes megállapítást, nevezetesen azt, hogy az istenfiak bementek az ember leányaihoz (2. és 4. versek).

Ez is egy nehéz igehely, és különböző magyarázatok születtek róla. A klasszikus zsidó egzegézis bukott angyalokat látott bennük. A mai események szintén közel állnak ehhez a következtetéshez. Ezek az igeversek azt mutatják be, hogy az ítéletre megérett emberiség akkor istentelen kapcsolatokba bonyolódott.

Manapság hasonló állapotok között élünk, mint a Nóé idején élt emberek. Így például a „Rosemary gyermeke” című film – amelyről az egyik napilap azt írta, hogy okkult ébredést váltott ki – arról szól, hogy egy nő gyermeket szül az ördöggel való kapcsolatából.

Elisabeth Kübler-Ross, svájci pszichiáternő a haldoklókon végzett vizsgálataival vált világhírűvé. Kübler-Ross egyike volt a hetvenes évek legjelentősebb asszonyainak, és akkoriban már 28 díszdoktori címet mondhatott magáénak. Nyíltan bevallotta, hogy több szellem, név szerint Salem, Anka és Willi vezetése alatt áll[1]. Ezekkel szexuális kapcsolatot is tartott fenn, szexuális orgiákra és spiritiszta szeánszokra egy bizonyos Jay Barham segítségével került el.[2]

Felhozhatnánk még néhány ijesztő példát, de általánosan elmondható, hogy – hasonlóan a vízözönt megelőző napokhoz – egyre gyakoribbá vált a démonokkal való érintkezés, valamint a nem anyagi lényekkel való találkozás a jelenben. Ehhez társulnak még angyalok gyakori megjelenései. Erről, valamint ún. ’földönkívüli lényekkel’ való találkozásokról számol be a „Találkozások angyalokkal” című könyv.[3] Mindenesetre meglepő párhuzamokat láthatunk az 1Mózes 6-tal.

Többek között ez áll ott: „Látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a Földön, és hogy az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz…” (5. vers). Ezt is megfigyelhetjük napjainkban. Elég egy pillantást vetnünk a napilapokba. Ugyanezt olvashatjuk a 2Timóteus 3,1-2-ben, a 2Péter 3,3-ban és más igehelyeken. Szemlátomást közvetlenül Isten ítélete előtt állunk.

 

[1] Mark Albrecht, Brooks Alexander: A thanatológia forradalma, Spirituális utánzások, németül „Factum”, 1979

[2] „Kübler-Ross átváltozása”, Time, 1979. november 12., 55. old.

[3] Lásd a Bibel und Gemeinde 81/3. számának 261. oldalát

A bejegyzés trackback címe:

https://elbennemakrisztus.blog.hu/api/trackback/id/tr9212758438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása