"Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus." Gal. 2:20

Él bennem a Krisztus

Okkult bűnök felsorolása

Varga Róbert lelkésztől

2017. február 12. - napikenyér

cross.jpgBabonák, jóslások, spiritizmus, félelmek

Babonaságok

idegen szellemiséggel összefüggő cselekedetek, okkult praktikák. Ilyenek: a lekopogás, fekete macskában való hit, kéményseprővel való találkozásnál szerencsém lesz, fordított ruha, nyelvvel keresztvetés, üres tányér - szép idő lesz, szobasarkok megszámolása, könyök beverés - vendég jön, ne fordulj vissza, mert valami szerencsétlenség ér, pénzvetés, 13-as számban való babonás hit, szerencsepatkó, négylevelű lóhere, csirkecsonttörés, kívánság, hajszál pödrés, virágszirom tépés, szenes vízzel megkenés, a totót és lottót csak azért említem, mert ez bizalmatlanság Istennel szemben, és összeköthet az Ördöggel. Autó és más nyereménybetétek szintén ez a kategória. Kabala-állatokban való hit, tárgyak, eszközök imádata, tisztelete, pl. bálványok, ereklyék viselése, tisztelete.

Jóslások

tenyérből, kártyából, magyar kártya, römi, cigány-kártya, virágsziromból, kávézaccból, ólomöntés, csillag-jóslás, asztrológia, horoszkóp készítése és olvasása - ez is hitet kíván, ha valaki tréfából vagy játékból csinált ilyet - ráolvasások, igéző regélések, harmatgyűjtés, szemölcs eltávolítása ráolvasással, álomfejtés, álmos könyvvel - pl. Krúdy álmos könyve - ezek olvasása, bűvészkedés, gyűrű, fonálinga, fordított inga, varázsvesszős víz, olajkeresés, vagy fekvőhely áthelyezése a föld sugárzása miatt, amit varázsvesszővel állapítanak meg.

Spiritizmus

halottidézés, szellemidézés, szeánszok, akkor is, ha nem komolyan tette valaki, akkor is hatott, vagy gyerekkorában látott, vagy részt vett ilyesmin valaki, akkor is hat. Asztaltáncoltatás, pohár- táncoltatás, üvegforgatás betűkkel, halottak megszólítása, hozzájuk való imádság, egyiptomi halottkultusz, indiai és afrikai vallásokban való részvétel. jóga, karate, meditációk, autogén tréning, relaxáció, alternatív gyógymódok, akupunktúra, ennek a vallási háttere figyelemre méltó. Fakírok követése, guruk követése, talpmasszázs, bioritmus, magnetizmus, föld, tárgyak mozgatása, földből való sugárzó magnetizmus, tárgyak mozgatása, gondolatolvasás vagy átvitel, akaratátvitel, parafenimizmus, parapszichológia, telepátia, hipnózis, transzcendentális meditációs praktikák, lebegés, önszuggesszió, grafológia – ez nem azonos az írásszakértéssel – ezekkel összefüggő az antropozófia, teozófia, reinkarnáció, Waldorf tanítások, iskola, ima a földanyához, sátánizmus, fordított 666-os szám használata, fordított kereszt, fekete mágia, rózsakeresztesek, szabadkőműves páholyok, Mária-jelenések, Jézus megjelenik valakinek, Jézus stigmák, sebek megjelenése élőkön vagy holtakon. Kézrátétel, hátraesés, evangéliumi spiritizmus, amikor jóskönyvnek használják az evangéliumokat, pl. Móz. 6, 7. könyve, amelyek nem bibliai könyvek, 12 apostol evangéliuma, amely szintén apokrif irat, halottak megmozdulása ima által, megkenések, ráolvasások, bűbájos versikék, rock-zenének a fajtái, agykontroll, Sylva könyvének az olvasása, gyakorlatok végzése. Ez a felsorolás nem teljes, de a következmények mindezekre, mind amelyeket itt nem soroltam föl, azokra is vonatkoznak.

Felismerhető tünetek: félelmek sötétben, zárt helyen, járműveken, tömegben kényszer gondolatok, gyilkosságra, öngyilkosságra, Istent és embert káromló gondolatok, halálfélelem, testi rosszullét, depresszió, lelki és testi fájdalmak, amelyeknek nem tudnak az okára jutni. Túlzott érzékenység, örömtelenség, nyugtalanság, görcsös némaság, indokolatlan düh-rohamok, nagy érzelmi hullámzás. Kis csalódás és ebből azt a következtetést vonja le valaki, hogy nincs értelme az életnek. Nem tud megtérni Istenhez valaki, rendszeres álmosság igehirdetés hallgatása közben. Fizikai rosszullét, ha igei alkalomra készül. Megtér, de nem érti az igemagyarázatokat, nincs bizonyossága. Hangok hallása, recsegések, éjszaka a sötétben fekete alakok látása, szőrös kezek érintése, simogatása, simogatás-érzés, szemek megjelenése a szobában. Úgy érzik, hogy követik. Lila, kék foltok a bőrön.

forrás: vargamakai.com

A bejegyzés trackback címe:

https://elbennemakrisztus.blog.hu/api/trackback/id/tr9712248772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása